Helsingin Sanomien uutinen Brexit pakottaa Britanniassa asuvat EU-kansalaiset rekisteröitymään, mutta suomalaiset ovat selvästi muita haluttomampia: “Suomalaiseen tyyliin ei kuulu panikoitua” (14.8) kertoo Britannian seurauksista, kun se eroaa Euroopan Unionista. Uutisessa perehdytään siihen, kuinka Iso-Britanniassa asuvat ulkomaalaiset joutuvat ilmoittautumaan Iso-Britannian viranomaisille, kun heidän ei ole ennen tarvinnut, kun ovat kuuluneet Euroopan Unioniin. 

 

Mielestäni uutinen painottaa hieman liikaa Suomalaisia siitä kuina laiskoja he ovat olleet ilmoittautumaan Iso-Britannian viranomaisille, kun vain 18 prosenttia on ilmoittautunut, vaikkakin ihan yhtä lailla muut pohjoismaalaiset ovat ilmoittautuneet yhtä vähän. Uutinen on kuitenkin Helsingin Sanomien tekemä, jonka takia se käsitteleekin enemmän suomalaisia.  

 

Brexitistä on melkein joka päivä jokin uutinen jossain lehdessä tai uutisissa. Mielestäni Brexitistä uutisoidaan jo hieman liikaa turhistakin asioista. Sitä en voi kieltää, ettei Brexit olisi iso asia Euroopan Unionille tällä hetkellä, mutta jokin raja voisi olla siihen, kuinka paljon siitä uutisoidaan.