Olen lukenut uutisia Brasilian metsäpaloista ja ne ovat vihastuttaneet minua suuresti. Mielestäni on aivan järjetöntä, että tällainen on nykyään edes mahdollista. Siispä luettuani Ranska vastustaa EU-Mercosur-kauppasopimusta Brasilian ilmastopolitiikan takia -artikkelin olen täysin samaa mieltä Ranskan kanssa. Mikäli sopimusta ei haluta peruuttaa, EU voisi ainakin uhata peruvansa sopimuksen, ellei Brasilia muuta toimintaansa. 

Mielestäni Ranskan päätös vastustaa EU-Mercosur-kauppasopimusta on juuri se, mitä tässä tilanteessa kaivataan. Jos EU-Mercosur-kauppasopimus peruttaisi, Brasilian vienti vähenisi huomattavasti. Täten EU-maat voisivat painostaa Brasiliaa ympäristöystävällisempään politiikkaan ja lopettamaan sademetsien tuhoamisen. Koska Brasilia ei halua maan viennin vähenemistä, sen olisi kannattavampaa suostua EU-maiden painostukseen liittyen ympäristöystävälliseen politiikkaan. 

Ranska ei voi kuitenkaan itse vaikuttaa asioihin niin tehokkaasti, joten myös muiden EU-maiden tulisi nousta vastarintaan kauppasopimusta vastaan, jotta Brasiliaan saataisi selvä viesti, ettei EU halua olla yhteistyössä valtion kanssa, joka tuhoaa maapallomme suurinta hiilinielua.   

Uutisessa kerrottiin myös, että Brasilian presidentti Jail Bolsonaro on syyttänyt ympäristö- ja kansalaisjärjestöjä “ympäristöpsykoosin” lietsomisesta. Mielestäni tämä on aivan naurettavaa, sillä ilmaston lämpeneminen on vakava globaali ongelma ja mikäli sille ei tehdä mitään, se johtaa ihmiskunnan tuhoon ennemmin tai myöhemmin myös tieteellisten tutkimusten mukaan. Ympäristön puolesta puhuminen ja toimiminen on siis hyvin tärkeää ja itse asiassa jopa välttämätöntä. Siispä presidentti Bolsonaron puheet ovat hyvin lapsellisia, turhia ja raivostuttavia, sillä joko hän ei tiedä faktoja ilmastonmuutoksesta, tai hän ei vain yksinkertaisesti välitä ja siksi toimii tietoisesti hyvin vastuuttomasti ja välinpitämättömästi.