Mielipidekirjoitukseni koskee Kalevan uutista Boris Johnsonin tapaamisesta Ranskan presidentin Emmanuel Macronin sekä, Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa. Uutisessa kerrottiin Merkelin antaneen Johnsonille 30 päivää aikaa laatia uusi sopimus Britannian erolle. Johnson on toki uhannut Britannian eroavan EU:sta ilman sopimusta. Macron kertoi pitävänsä Britannian sopimuksetonta eroa mahdollisena, mutta sanoi sen olevan vain heidän oma vikansa. 

Johnson on toiminut tilanteessa hieman äkkipikaisesti, toki hän haluaa Britannian pois EU:sta, mutta asiat tuntuvat tapahtuvan liian nopeasti. Merkel toimi tilanteessa järkevästi antamalla Britannialle 30 päivää aikaa laatia uusi erosopimus. Uutisen perusteella Macron vaikuttaa olevan jo kyllästynyt Britannian Brexit asiaan, mikä on ymmärrettävää, sillä asiasta on puhuttu jo kauan ja nyt vasta Britannia yrittää edes erota. 

Itse olen uutisen luettuani samaa mieltä kuin Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Jos Britannia sitten eroaa ilman sopimusta, niin se on heidän ongelmansa. Sopimuksen kanssa tai ilman joutuvat he kuitenkin maksamaan erorahat EU:lle.