Miten käy Lapin matkailulle Brexit-eron toteutuessa. Brexit-hysteeria on aiheuttanut valtavasti spekulointia siitä, miten maailman taloudelle käy eron toteutuessa. Muutoksia tulee kyllä tapahtumaan, mutta luulen että vaikutukset ovat aika pienet. On epätodennäköistä että yhden valtion sekoilut saisi kaikki markkinat sekaisin. Toki Britannian markkina kääntyvät varmasti ympäri kerran jos toisenkin, mutta meilläpäin suurimmat aallot ovat muuttuneet vaahtopäiksi.
 
 Lapin matkailu on Lapille tärkeä elinkeino ja Brittiläiset on siitä suuri osa, joten pelko on oikea. Kysymys on ennemminkin siitä loppuuko brittiläisten matkailu Brexitin myötä kuin seinään. En usko. Pidän mahdollisena matkailun vähenemistä mutta kokonaan loppuminen kuulostaa erikoiselta. Lapin-matkailu on kuitenkin kasvava bisnes, joten suurempi hysteria matkailun loppumisesta on yliampuvaa. 
 
Ylipäätänsä Brexit-hysteria kuulostaa yliampuvalta. Brexit aiheutaa joitakin toimenpiteitä mutta asiat asettuvat kyllä uomiinsa aikanaan. Uskon jopa että mikäli kortit pelattaisi oikein, Brexitistä voisi jopa hyötyä. Markkinoille tulee aukkoja niin kysyntään kuin tarjontaan.