https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006208295.html

Mielestäni tamponi veron poisto todellakin kohottaisi sukupuolten välistä tasa-arvoa. Naiset eivät voi oikein mitään sille, että heillä on kuukautiset ja kuukautissuojat ovat pakko. Myös todellakin olen samaa mieltä, että kuukautissuojat pitäisi rinnastaa verotuksessa muihin terveys tuotteisiin, kuten Saara Hyrkkö sanoo Helsingin Sanomien jutussa ”KSML: Lintilä tyrmää ehdotuksen ”tamponiveron” laskusta, vaikka keskusta itse ehdotti sitä ennen vaaleja”.

Tietenkin tamponit ja siteet kuluttavat luontoa enemmän kuin esimerkiksi kuukuppi, jota voi käyttää uudelleen. Kuitenkaan en nostaisi hintoja kaikille kuukautisia koskeville hygienia tuotteille vaan vain niille, jotka kuluttavat luontoa ja eivät tue kestävää kehitystä kuten esimerkiksi erilaiset tamponit ja siteet. Itse naisena toivoisin kuitenkin, että terveydellisistä hygieniatuotteista, jotka koskevat kuukautisia poistettaisiin tamponiverot kuitenkin kokonaan.

Kuitenkin on hämmentävää, että keskusta lupaa alentaa tamponi veroa, mutta sitten peruu lupauksensa noin vain. Mielestäni sukupuolisidonnaisten kustannusten vähennys on tärkeää ja siihen littyvän lupauksen pettämistä ei katsota hyvällä.