Helsingin Sanomissa 13.8 julkaistussa uutisessa "Britannia valmistautuu myrskyisään Brexit-syksyyn: Boris Johnson voi saada parlamentilta potkut" käsitellään tämän hetken ehkä kuuminta EU-kohtaista puheenaihetta eli Britannian eroa EU:sta ja siitä kuinka molempia tyydyttävään sopimukseen Britannian ja EU:n välillä ei ole vielä päästy. 
 
Brittipolitiikkaa odottaa hyvin mielenkiintoinen syksy, jota ei yhtään helpota, että maan pääministeriksi valittiin entisen hallituksen ulkoasiain- ja kansainyhteisön ministeri Boris Johnson. Johnson pitää kiinni uhkauksestaan lähtä EU:sta ilman erosopimusta, jos entisen pääministeri Theresa Mayn neuvottelemaa erosopimusta ei voi neuvotella uusiksi. Mielestäni Johnsonin uhoamisessa ei ole mitään järkeä, koska lähtö ilman erosopimusta ei loppujen lopuksi hyödytä yhtään ketään. 
 
Uutisessa kerrotaan myös muiden puolueiden valmistautuvan kovasti ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin, jos nykyisen hallituksen alahuone järjestää epäluottamusäänestyksen nykyiselle pääministerille. Uskon, että alahuone tulee antamaan Johnsonille epäluottamuslauseen, mutta se ei välttämättä tarkoita, että Johnson joutuisi väistymään tieltä. 
 
Henkilökohtaisesti toivon kuitenkin, että Johnson joko tulisi järkiinsä ja olisi valmis hyväksymään erosopimuksen, mutta enemmän uskon, että Johnson tulee saamaan potkut parlamentilta ja Brexit tulee lykkääntymään edelleen. Ainakin jälkimmäisen uskon olevan hyvinkin todennäköistä, mutta saa nähdä mitä tuleman pitää.