Kauan haaveiltu lomamatka Britanniaan, vuosien säästäminen ja loputon odotus. Mutta hetkinen, mitenkäs tämä brexit oikein vaikuttaa lomamatkaani? Yle.fi (22.8.2019) uutisessa listattiin joitain muutoksia, mitkä vaikuttaisivat tavalliseen suomalaiseenkin Britannian erotessa EU:sta. 

Brexit keskustelu on ollut kuuma puheenaihe viime aikoina. On spekuloitu mitä kaikkea kamalaa tulisi tapahtumaan, jos Britannia päättäisikin erota EU:sta, miten se vaikuttaisi muuhun Eurooppaan ja ihan vain tavallisiin suomalaisiin. Ylen artikkelissa oli muutamia muutoksia, mitkä koskettaisivat läheisesti jopa itseään. Suurin muutos itseäni ajatellen olisi yli 22 euron nettiostoksille asetettu vero. En tiedä mitä pikku tavaraa pitäisi tilata, että hinta pysyisi alle parin kymmenen euron, vai pitäisikö tuotteita tilata monessa pienessä erässä? Omat nettiostokset Britanniasta voivat ainakin loppua sitten siihen. Toinen muutos on lentoyhteyksissä, kun esimerkiksi nykyiset reittivaihtoehdot ja –valikoimat saattaisivat supistua.  

Mielestäni Britannian ero EU:sta olisi kaikin tavoin huono päätös. Erosta äänestäneet ihmiset olivat suurimmaksi osaksi vanhempaa Britannian kansaa, joiden mielestä EU vei heidän oikeuksiaan. Nuoret ovat äänestyksen jälkeen koittaneet mielenosoituksilla muuttaa eroamispäätöstä, mutta tuloksetta. Nuorten tulevaisuus siis määrättiin ilman heidän päätöksiään. Britannia on ollut myös tärkeä maksaja EU:lle, ja eron myötä maksut siirtyvät muiden jäsenvaltioiden huoleksi. Lomamatkat, opiskelu ja ostosten tekeminen hankaloituu eron myötä, joka varmasti näkyy muissakin EU maissa.