EU on kehottanut virkamiehiään välttämään Finnairin lentoja budjetti syistä. Ylen nettisivuilla 25.8 julkaistun jutun mukaan Finnairin lennot maksavat monikertaisesti verrattuna muihin lentoyhtiöihin. Finnair on kuitenkin ainoa vaihtoehto, joka lentää Brysselistä suoraan Helsinkiin ilman välilaskuja. Lennot kyseisellä välillä ovat kasvaneet Suomen puolivuotisen puheenjohtajakauden vuoksi. 
 
Kun mietin, kuinka korkeantason virkamiehistä on kysymys, luulen, että kynnys päätyä kuitenkin suoraan lentoon ilman välilaskuja olisi houkutteleva. Jutussa kerrotaan, että muiden lentoyhtiöiden kuten KLM:n ja Lufthansan välilaskut ovat vain noin 40-55 minuuttia. Miksi kuitenkaan ottaa välilaskua edestakaisen matkan rasitteeksi, kun ilmankin pääsisi? Uutisessa mainitaan myös, että esimerkiksi lennot Brysselistä Tukholmaan ovat huomattavasti halvemmat verrattuna Brysseli-Helsinki väliä. Finnairin mediasuhteiden johtaja toteaa tähän olevan hyvin yksinkertainen syy - kilpailun puute. Tukholmaan mentäessä suorilla lennoilla vaihtoehtoja on useita ja näin kilpailua syntyy.
 
Mielestäni Finnairin lentojen välttäminen on aivan turhaa vouhotusta. Maalaisjärjelläkin pystyy ymmärtämään esimerkiksi sen tosiasian, että suoralento kuluttaa paljon vähemmän polttoainetta ja on siksi huomattavasti ympäristöystävällisempi. Kun kyse ei kuitenkaan EU:n mittapuulla aivan valtavista summista ole, olisiko ollut aivan sama jättää koko kehutusviesti lähettämättä ja antaa virkamiesten päättä tilanteen mukaan, mikä vaihtoehdoista olisi aikatauluiltaan järkevin ja heidän arvomaailmaansa pohjautuva.