Britannian jättäytyminen osasta EU-kokouksia on mielestäni hieman hoppuilua. Britannia on edelleen EU:n täysjäsen, joten heidän tulisi olla itse tietoisia heitä koskevista asioista. Britannia perustelee kokouksista pois jäämistään esimerkiksi sillä, että virkamiehien aikaa kuluu paljon jo vain kokouksiin osallistumisen valmisteluissa. Britannian suuruisella johtavalla valtiolla on varmasti paljon virkamiehiä, joista liikenisi käymään viimeisissäkin EU-kokouksissa. 

 

Britannia siirtää Suomelle EU-kokouksien äänioikeutensa. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi tuo kokouksissa esille myös Britannian virallisen kannan käsiteltäviin asioihin. Kun Britannia kuitenkin ottaa virallisen kantansa käsiteltäviin asioihin, eikö edustajia saataisi millään paikalle kokouksiin? Vai onko tämä vain uusi Britannian keino osoittaa EU:lle eroaan? 

 

Mielestäni EU-kokouksista pois jääminen on juurikin keino osoittaa EU eroa kaikille jäsenmaille. Britannia pyrkii jättäytymään yhä pienempään osaan ja valtaan unionin asioissa ja tämän kautta erota lopullisesti EU:sta.